preskoči na sadržaj

Osnovna škola Karlobag

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest o nabavi udžbenika, radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala

Autor: Ana-Maria Devčić, 23. 6. 2021.

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola za šk. god. 2021./22. osigurana su u Državnome proračunu.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine,broj46/2019.).
Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela te ćemo istu objaviti.


Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.).

Općina Karlobag je u svom s proračunu za 2021. godinu osigurala financijska sredstva za sufinanciranje radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala, te sufinancira troškove istih u iznosu od 50% utrošenih sredstava za nabavku istih. Stoga im dostavite račun, a oni će Vam isplatiti navedeni iznos.

Odluku o korištenju drugih obrazovnih materijala donosi škola i objavit ćemo ju na svojim mrežnim stranicama najkasnije do 15. srpnja.
CMS za škole logo
Osnovna škola Karlobag / V. Nazora 11, HR-53288 Karlobag / os-karlobag.skole.hr / ured@os-karlobag.skole.hr
preskoči na navigaciju