preskoči na sadržaj

Osnovna škola Karlobag

 > Naslovnica
Vijesti

Osnovna škola Karlobag: Projekt “Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u RH”

Autor: Ana-Maria Devčić, 18. 9. 2020.

Osnovna škola Karlobag: Projekt “Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u RH”

 

Osnovna škola Karlobag uključila se u pilot – projekt Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Obzirom na novonastalu situaciju izbijanja pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika o navedenom problemu.

Glavni poticaj za pokretanje ovog projekta, kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanim uz biosigurnost i biozaštitu je važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti. Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Voditeljica projekta je prof. Alemka Markotić.

U našoj školi projekt će se provoditi u sklopu izvannastavne aktivnosti za učenike sedmog i osmog razreda u trajanju od 35 sati godišnje pod voditeljstvom prof. Željka Divkovića. Učenici iz trenutno 116 uključenih škola zajedno će sa svojim učiteljima – mentorima, putem digitalne platforme, obrađivati sadržaje i savladavati planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Na kraju nastavne godine planirano je natjecanje u stečenim vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova i postera.

Poveznica na projekt

https://bit.ly/2Xy2ydh

 


Priloženi dokumenti:
Kurikulum_-_Biosigurnost_i_biozastita.pdf (561.26 KB)


CMS za škole logo
Osnovna škola Karlobag / V. Nazora 11, HR-53288 Karlobag / os-karlobag.skole.hr / ured@os-karlobag.skole.hr
preskoči na navigaciju