preskoči na sadržaj

Osnovna škola Karlobag

 > Naslovnica
Vijesti

SMJERNICE - NASTAVA NA DALJINU

Autor: Ana-Maria Devčić, 14. 3. 2020.


ORGANIZACIJA NASTAVE NA DALJINU – SMJERNICE

 

 

Prema dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) u svim osnovnim i srednjim školama neće se održavati nastava u školama od ponedjeljka, 16. ožujka 2020.

Za sve učenike nastava na daljinu počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

1. RAZREDNA NASTAVA:

MZO će organizirati u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu HRT-a nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred               Termin
1. razred              OŠ 8 – 10 h
2. razred              OŠ 10 – 12.30 h
3. razred              OŠ 13 – 16 h
4. razred              OŠ 16 – 19 h

U razrednoj nastavi razrednici će povezati roditelje u grupu jednim od komunikacijskih kanala, o čemu su roditelje razrednici informirali.

2. PREDMETNA NASTAVA:

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. MZO će pripremiti navedene sadržaje koji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Predmetni nastavnici naše škole, osim ovoga osnovnog paketa, organizirat će suradnju u svojim virtualnim razredima.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati.

Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a te mrežnoj stranici naše škole.

Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“.

VIRTUALNI RAZREDI
Naša škola virtualnu nastavu provoditi putem aplikacije  Yammer dostupne na Office365.skole.hr.

Učenici od 5. do 8. razreda pristupaju virtualnim razredima pomoću svojih AAI@EduHr korisničkih računa kojima se trenutno služe za pristup e-Dnevniku. Prijava na Office365 portal moguća je putem sljedeće poveznice: https://office365.skole.hr/

U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati “Prijava”, potom “AAI@EduHr” prijava te upisati korisničko ime i lozinku. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju “Odvedi me na Office365”. Tada će u popisu aplikacija biti vidljive sve aplikacije za učenje na daljinu.

Učenik u ponuđenim aplikacijama odabire Yammer. Razrednici su svim učenicima objasnili način prijave, te s njima u petak obavili probne prijave.

O svim novim preporukama MZO-a, učenici i roditelji bit će pravovremeno obaviješteni putem mrežne stranice škole.

                                                                                 Ravnateljica
CMS za škole logo
Osnovna škola Karlobag / V. Nazora 11, HR-53288 Karlobag / os-karlobag.skole.hr / ured@os-karlobag.skole.hr
preskoči na navigaciju